Από
24h.com.cy

14/01/2017 – 10:15

Το 2015 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στην Κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», γνωστή για τα ανακριβή και δυσφημιστικά δημοσιεύματά της ειδικά όσο αφορά τους «εχθρούς» του ιδιοκτήτη της κ. Γιάννη Παπαδόπουλου, για μια υπόθεση της Burger King με παντελή παράβλεψη της αλήθειας και των γεγονότων με σκοπό την ολοκλήρωση της δολοφονίας χαρακτήρα του κ. Λάμπρου Χριστοφή.

Η υπόθεση της Burger King δημιουργήθηκε από την Delta Capital Partners και τον κ. Κρις Ντελίζ ο οποίος προσπάθησε να εκβιάσει τον κ. Λάμπρο Χριστοφή με ανυπόστατες κατηγορίες και αγνοώντας πλήρως τον νόμο με σκοπό να αποσπάσει χρήματα από τον κ. Χριστοφή. Ο Ντελίζ απείλησε τον κ. Λάμπρο Χριστοφή με τη δημοσίευση στα Κυπριακά ΜΜΕ μιας έκθεσης η οποία ήταν γεμάτη ψέματα για να ρίξει λάσπη στο όνομα και την υπόληψη του κ. Χριστοφή.

Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσίευσε το άρθρο χωρίς να ελέγξει τα γεγονότα επαναλαμβάνοντας απλώς τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του κ.

Ντελίζ με σκοπό να συνεχίσει τη δυσφημιστική καμπάνια εναντίον του κ. Λάμπρου Χριστοφή.

Τη συνέχεια όμως ο κ. Ντελίζ δεν μπορούσε ούτε να την προβλέψει ούτε να την αντιμετωπίσει. Ο κ. Λάμπρος Χριστοφή κινήθηκε εναντίον του στα δικαστήρια του Η.Β. και κατάφερε να κερδίσει τη δίκη λίγους μήνες αργότερα αναγκάζοντας τον κ. Ντελίζ να πληρώσει 150 χιλιάδες λίρες για όλα τα δικηγορικά έξοδα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλη υπόθεση στα Κυπριακά Δικαστήρια όπου ο κ. Λάμπρος Χριστοφή δικαίως ζητά αποζημίωση από τον κ. Ντελίζ για τη δολοφονία χαρακτήρα ύψους €50 εκατομμυρίων. Ο κ. Ντελίζ και η Delta Capital Partners δεν έχουν μέχρι και σήμερα πληρώσει το αρχικό ποσό των 150 χιλιάδων στερλινών.

Φυσικά, η εφημερίδα «Πολίτης» δεν δημοσίευσε τίποτα σχετικό με τη νίκη του κ. Χριστοφή στα δικαστήρια καθώς αυτό δεν ταιριάζει με τις απόπειρες δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του κ. Χριστοφή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Χριστοφή έχει ένα αριθμό υποθέσεων στα δικαστήρια εναντίον του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πολίτης» κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και αρκετών δημοσιογράφων για λίβελλο και δυσφήμιση.