Από
24h.com.cy

14/02/2015 – 10:06

Η Playtech, ο γνωστός κολοσσός παροχής λογισμικού, έχει υπογράψει συμφωνία αγοράς μετοχών στη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων στην Αλβανία, την Lottosport, σε μια επένδυση που φημολογείται ότι κόστισε περίπου €4,5 εκ.

Η συμφωνία, η οποία υπογράφτηκε τον Ιανουάριο, οριστικοποιήθηκε μετά από τις συστάσεις της LA Business με επικεφαλής τον Λάμπρο Χριστοφή, που είναι οι συνεργάτες της Playtech στην περιοχή.

Η Lottosport Albania διαθέτει περισσότερα από 200 πρακτορεία στην Αλβανία και διαθέτει επίσης σημαντική παρουσία στο διαδικτυακό στοίχημα μέσω της ιστοσελίδας της lottsport.com.al.

Η Playtech είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που δημιουργήθηκε το 1999 από τον Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο Teddy Sagi. Η εταιρεία παρέχει λογισμικό για διαδικτυακά καζίνο, διαδικτυακά δωμάτια πόκερ, διαδικτυακά παιχνίδια μπίνγκο, διαδικτυακά αθλητικά στοιχήματα κ.ά. Είναι ενταγμένη στο

Χρηματιστήριο Αξίων του Λονδίνου και μέλος της σύνθεσης του Δείκτη FTSE 250.

Η LA Business είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου οι άνθρωποί της είναι ενεργοί τις τελευταίες δύο δεκαετίες με συμφέροντα σε επενδυτικές ευκαιρίες, τον τραπεζικό τομέα, τον ασφαλιστικό τομέα κι άλλους εμπορικούς τομείς. Ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Χριστοφή το 2014 και ολοκλήρωσε μ επιτυχία επενδυτικές συμφωνίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και αλλού.