Ο γνωστός επενδυτής Ρότζερ Ταμράζ έχει επιδείξει ενδιαφέρον για επένδυση στο Κυπριακό φυσικό αέριο μετά την υπογραφή ενός διερευνητικού Μνημονίου Συναντίληψης με την εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών LA Business, με επικεφαλής το Λάμπρο Χριστοφή.

Ο κ. Ταμράζ έχει προχωρήσει σε ένα αριθμό επενδύσεων στον παγκόσμιο τομέα της ενέργειας και οι τελευταίες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του. Με την στήριξη του Κύπριου επιχειρηματία Λάμπρου Χριστοφή, ο κ. Ταμράζ είχε συναντήσεις την προηγούμενη βδομάδα με Κύπριους κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και αξιωματούχους της δημόσιας εταιρείας πετρελαιοειδών με σκοπό να εκφράσει το ενδιαφέρον του για επένδυση στις γεωτρήσεις και σε μετέπειτα στάδιο στην εμποροποίηση του Κυπριακού φυσικού αερίου.

Ο κ. Ταμράζ έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Intra Investment Company ενώ τώρα είναι Πρόεδρος της Netoil Inc. Ο κ. Ταμράζ είναι ένας διεθνής τραπεζίτης και επενδυτής ο οποίος διατηρεί μια ενεργή διεθνή επενδυτική καριέρα από τις αρχές του 1960. Ήταν για πολλά χρόνια μέλος του Συμβουλίου Καταπιστευματοδόχων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου του Καΐρου όπου παραχώρησε μεγάλο αριθμό υποτροφιών σε Αιγύπτιους φοιτητές με λαμπρές προοπτικές. Προτάθηκε για Κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας το 1988. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος των Middle East Airlines, όπου ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση, τις τραπεζικές σχέσεις και τις αγορές αεροσκαφών. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, ολοκλήρωσε διδακτορικό πρόγραμμα στο Κέιμπριτζ και στο Institut Européen d’Administration (INSEAD) στη Γαλλία. Πήρε το μεταπτυχιακό του από το Harvard Business School το 1966.

Η LA Business είναι μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου οι άνθρωποί της είναι ενεργοί τις τελευταίες δύο δεκαετίες με συμφέροντα σε επενδυτικές ευκαιρίες, τον τραπεζικό τομέα, τον ασφαλιστικό τομέα κι άλλους εμπορικούς τομείς. Ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Χριστοφή το 2014 και ολοκλήρωσε μ επιτυχία επενδυτικές συμφωνίες σε Κύπρο, Ελλάδα, Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και αλλού.