Από
24h.com.cy

20/06/2017 – 10:03

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο γνωστός Άγγλος δισεκατομμυριούχος, ήταν από τους πρώτους που κατάφερε να φύγει από την Ελλάδα και να σώσει ότι ήταν δυνατό από τις επενδύσεις του στην ταραγμένη χώρα.

Ο ντόπιος επιχειρηματίας Λάμπρος Χριστοφή επένδυσε στην Virgin Greece και είχε ενεργή συμμετοχή στην αναθεώρηση της στρατηγικής και παρουσίας του στη χώρα.

Η Virgin είχε κάποτε παρουσία στην Ελλάδα με εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα και οι Virgin Airways είχαν συχνές πτήσεις για Αθήνα και τα

ελληνικά νησιά. Κατά το τέλος της δεκαετίας του 1990 και τις αρχές του 2000, ο κ. Μπράνσον προσπάθησε να κατασκευάσει ένα θέρετρο σε στυλ Καραϊβικής στην Ύδρα, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Αθήνα αλλά, στο τέλος κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές του μετά από διαβουλεύσεις με τον επιχειρηματία Λάμπρο Χριστοφή. Ο κ. Μπράνσον απομπλέχτηκε από την Ελλάδα πολύ πριν την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της χώρας.

Ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι Άγγλος μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Ίδρυσε τον όμιλο Virgin ο οποίος ελέγχει περισσότερες από 400 εταιρείες.

Το 1970 δημιούργησε μια εταιρεία πώλησης δίσκων με ταχυδρομική παραγγελία. Το 1972 άνοιξε μια αλυσίδα καταστημάτων μουσικής με την ονομασία Virgin Records, που αργότερα έγιναν γνωστά ως Virgin Megastores. Η εταιρεία Virgin του Μπράνσον αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς κατά τη δεκαετία του 1980 καθώς δημιούργησε τις αερογραμμές Virgin Atlantic και επέκτεινε την εταιρεία παραγωγής Virgin Records.

Τον Μάρτιο του 2000, ο Μπράνσον έλαβε τον τίτλο του Ιππότη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τις «υπηρεσίες του ως επιχειρηματίας». Ο Μπράνσον έγινε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές στην Βρετανική κουλτούρα για τη δράση του στο εμπόριο, τη μουσική και τις μεταφορές (με συμφέροντα στη ξηρά, τον αέρα, τη θάλασσα και το ταξίδι στο διάστημα), τη δίψα του για περιπέτεια και τη φιλανθρωπική του δράση. Το 2002 ήταν μέρος του γκάλοπ του BBC για τους 100 σπουδαιότερους Βρεττανούς. Τον Ιανουάριο του 2016, το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε την υπολογιζόμενη καθαρή αξία του Μπράνσον στα $5.2 δισεκατομμύρια.

Ο Κύπριος επιχειρηματίας Λάμπρος Χριστοφή είναι ενεργός στην Ελλάδα και την περιοχή των Βαλκανίων σε συγχωνεύσεις και εξαγορές από τη δεκαετία του 1990.