Η Plaza Exclusive Projects με επικεφαλής τον Λάμπρο Χριστοφή ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα Κυπριακό έργο αξίας £50 εκ

Από
24h.com.cy

12/10/2011 – 15:37

Οι επί τόπου εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το έργο Riviera των £50εκ. στα προάστια της Λευκωσίας. Το 2008 ανατέθηκε στην ESA – τώρα μέλος των Capital Symonds – από την Plaza Exclusive Projects led με επικεφαλής των Λάμπρο Χριστοφή να αναπτύξουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανάπτυξη μικτής χρήσης των 17 εκταρίων που αποτελείται, στην πρώτη του φάση, από περίπου 200 μοντέρνες κατοικίες καθώς και γραφεία, καταστήματα,

καταστήματα λιανικού εμπορίου, κοινόχρηστες και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και ένα εκτενές πάρκο.

Το Riviera θα αποτελείται από δύο διαφορετικά αλλά ενσωματωμένα τμήματα: μια περιοχή με κατοικίες όπου θα βρίσκονται ακίνητα προς πώληση και έναν εμπορικό τομέα εμβαδού 18,000 τ.μ. με μονάδες για ενοικίαση και πώληση. Το έργο συγκεκριμένα, αποτελείται από υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον, πολυτελείς βίλλες, κατοικίες, διαμερίσματα, γραφεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις τα οποία θα περιβάλλονται από πάρκα και πλατείες. Θα περιλαμβάνει επίσης, 5,000 τ.μ. υδάτινων έργων και 3 χιλιόμετρα πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων ενώ τα 23,000 τ.μ. του πάρκου θα περιβάλλονται από ώριμους ευκαλύπτους και εκατοντάδες δέντρα εσπεριδοειδών και ελιές.

Η ιδέα μας δίνει ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο με δυνατό, καλά καθορισμένο σχήμα και περιεχόμενο και είναι βασισμένο στην ιδέα των αλληλοσυνδεόμενων κύκλων που αντιπροσωπεύουν τα αρχαία υπόγεια πηγάδια της Λακατάμειας που βρίσκονται υπόγεια στην περιοχή. Αυτή η ιδέα, οργανώνει το σχέδιο και δίνει την ώθηση για την οργάνωση της περιοχής με τις κατοικίες και του εμπορικού τομέα.

Συγκεκριμένα, το αρχιτεκτονικό σχέδιο αναγνωρίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης επιτυγχάνοντας ένα δυνατό συνδυασμό κυκλοφορίας, λειτουργικότητας, μορφής και θετικών ανοικτών χώρων για κοινή χρήση. τα κτίρια είναι σχεδιασμένα γύρω από ένα αναγεννημένο φυσικό ποταμάκι το οποίο θα αποτελεί την καρδιά ενός νέου γραμμικού πάρκου και θα εκτείνεται για σχεδόν ένα χιλιόμετρο μέσα στο έργο.

Το έργο έχει εξελιχθεί με την συμπερίληψη σχεδίων για μια καινούρια εμπορική και οικιστική κοινότητα μικτής χρήσης η οποία ανταποκρίνεται σε ένα εξευγενισμένο πρόγραμμα στέγασης καθώς και στη γεωγραφία της περιοχής (τοπογραφία, κλίμα και τοποθεσία) και σε όλους τους σύγχρονους πολεοδομικούς κανονισμούς.

Υπολογίζεται ότι η πρώτη φάση κατασκευής θα ολοκληρωθεί το 2013.